A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ

Дата: 19.05.2023 10:23
Кількість переглядів: 43

РІШЕННЯ

2023 року                                       С-ще  Святовасилівка                              №  - 29/ VІІІ

 

 

Про продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства

 

Розглянувши заяву громадянина Гриценка Олександра Вікторовича про продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства, що належить йому на праві постійного користування згідно Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою Серія ДП СЛ 000073, зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право постійного користування землею  03.02.1997 року за №462, право на яку зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права, номер запису 37488574, враховуючи пропозицію постійної комісію з  питань житлово-комунального господарства та комунальної   власності, містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, керуючись  п.61  розділу Х  «Перехідних положень» Земельного кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада вирішила:

1. Продати Гриценку Олександру Вікторовичу земельну ділянку сільськогосподарського призначення, що розташована за адресою: Дніпропетровська область, Солонянський район, Святовасилівська сільська рада, площею 32,4995 га, кадастровий номер 1225086200:01:002:0038, для ведення фермерського господарства за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці 910580,99 грн. (Дев’ятсот десять тисяч п’ятсот вісімдесят гривен 99 копійок) відповідно до Витягу №НВ-9916439792023 із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок від 28.03.2023 року з розстроченням платежу терміном на 5 (П’ять) років.

2. Розрахунок за придбану земельну ділянку здійснюється щороку, рівними частинами (152645,25 грн.) з урахуванням індексу інфляції, у місяць, що настає за звітним роком. Перший платіж у сумі 300000,00 грн. (Триста тисяч гривен 00 копійок) покупець Гриценко О.В. повинен здійснити протягом 3-х днів з моменту укладення Договору купівлі-продажу та його нотаріального посвідчення. 

3. Покупець має право достроково погасити будь-який належний черговий платіж, або достроково розрахуватися за придбану земельну ділянку повністю з урахуванням індексу інфляції.

4. Всі витрати, пов’язані з нотаріальним оформленням договору купівлі – продажу земельної ділянки та сплата відповідних податків і зборів покладаються на покупця.

5. Встановити відповідно до законодавства заборону на продаж або інше відчуження покупцем земельної ділянки та/або інших речових прав на земельну ділянку до повного розрахунку за договором купівлі-продажу.

6. Право власності на земельну ділянку переходить до покупця після сплати першого платежу.

7. Припинити право постійного користування Гриценку Олександру Вікторовичу на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, що розташована за адресою: Дніпропетровська  область., Солонянський район, Святовасилівська сільська рада, площею 32,4995 га, кадастровий номер 1225086200:01:002:0038 для ведення фермерського господарства після укладення договору купівлі-продажу землі та державної реєстрації права власності на земельну ділянку за Гриценко Олександром Вікторовичем.

9.   Доручити сільському голові Галан Ніні Іванівні від імені Святовасилівської сільської ради укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки згідно з даним рішенням.

         10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючу  комісію з  питань житлово-комунального господарства та комунальної   власності, містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.                                        

 

             Сільський  голова                                                                    Ніна ГАЛАН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОГОДЖЕНО:

Проект рішення Про продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення   для ведення фермерського господарства

 

 

 

 

Голова постійної комісії  з  питань 

житлово-комунального господарства 

та комунальної   власності, містобудування,

 будівництва, земельних відносин та охорони природи                                 П.О. Сиротюк

 

 

Начальник відділу з правової роботи, НС та мобілізаційної

роботи                                                                                                                 О.В.Сафонов

 

 

Виконавець:

Начальник відділу з питань земельних відносин                                           Т.М.Драницька

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь