A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ

Дата: 19.05.2023 10:21
Кількість переглядів: 41

РІШЕННЯ

 

2023 року                                      С-ще  Святовасилівка                                   №  - 29/ VІІІ

 

 

Про місцевий фонд охорони навколишнього природного

середовища Святовасилівської сільської ради

 

 

З метою поліпшення  фінансування природоохоронних заходів та сприяння впровадженню економічного механізму забезпечення охорони навколишнього природного середовища,  враховуючи зміни у законодавстві України та необхідність чіткого визначення порядку формування та використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища, відповідно до статей 240, 242 та 250 Податкового кодексу України, статей 15, 41, 46 та 47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», керуючись пунктом 25 частини першої статті 26 та статтею 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада вирішила:

 

  1. Створити фонд охорони навколишнього природного середовища Святовасилівської сільської ради.

  2. Затвердити Положення про місцевий фонд охорони  навколишнього природного  середовища Святовасилівської сільської ради  (далі – Положення), (Додаток 1).

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Вячеслава БАРАНЕНКА  та постійно діючу  комісію з  питань житлово-комунального господарства та комунальної   власності, містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи( Пилипа СИРОТЮКА).                                        

 

 

             Сільський голова                                                     Ніна ГАЛАН

 

 

Додаток1
 до рішення сесії сільської ради №  -29/VIII
 від       2023 р.

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про фонд охорони навколишнього природного середовища

Святовасилівської сільської ради

 

 

  1. Загальні положення.

1.1. Фонд охорони навколишнього природного середовища Святовасилівської сільської ради (далі – Фонд) утворюється відповідно до вимог Бюджетного та Податкового кодексів України, Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України   від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (із змінами), з метою концентрації коштів для фінансування природоохоронних заходів і є складовою частиною бюджету Святовасилівської сільської ради.

1.2.   Фонд створено з метою цільового та раціонального  використання коштів на фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень із цих питань, а також заходів, спрямованих на зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища та його впливу на здоров’я населення.

1.3.   Порядок формування та використання Фонду визначається цим Положенням.

1.4.   Положення про Фонд затверджується рішенням сільської ради.

1.5. Головні розпорядники коштів Фонду визначаються при затвердженні бюджету Святовасилівської сільської ради на відповідний рік та при внесенні змін у показники місцевого  бюджету.

1.6. Головний   розпорядник   коштів Фонду за розділом «Охорона навколишнього природного середовища» щорічної Програми  соціального та економічного розвитку Святовасилівської сільської ради (далі - Програма) визначається рішенням сільської  ради про затвердження бюджету.

 

 

  1. Формування Фонду.

2.1. Фонд формується у складі спеціального фонду місцевого бюджету  Святовасилівської сільської ради за рахунок надходжень до місцевого бюджету:

частини екологічного податку згідно із законом;

частини грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, згідно з чинним законодавством;

цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій та громадян;

інших надходжень, не заборонених законодавством.

2.2. Контроль за надходженнями до Фонду здійснюється контролюючими органами згідно з чинним законодавством.

 

 

 

 

3.Використання коштів Фонду.

3.1. Кошти Фонду спрямовуються на фінансування природоохоронних заходів, що відповідають основним пріоритетним напрямам державної політики в галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів і гарантування екологічної безпеки, зменшення та усунення забруднення навколишнього природного середовища, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліків видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (із змінами).

3.2. Головним розпорядником коштів Фонду є  виконавчі органи ради.

3.3. Програма формується відповідним виконавчим органом ради у обсязі прогнозованих надходжень коштів до Фонду та залишків коштів Фонду, які не були  використані в попередньому  бюджетному періоді.  Невикористані у звітному році кошти  Фонду вилученню не підлягають, переходять  на наступний рік та використовуються на цілі, передбачені цим Положенням.

3.4. Відповідний виконавчий орган ради надає головному розпоряднику  бюджетних коштів пропозиції щодо формування програмних заходів на наступний бюджетний рік,  визначає виконавців робіт та черговість проведення робіт.

3.5. Протягом року до Програми можуть вноситись зміни та доповнення.

3.6.  Кошти Фонду використовуються виключно за цільовим призначенням.

3.7. Залишок коштів Фонду станом на 1 січня поточного року, а також понадпланові надходження до Фонду використовуються після внесення відповідних змін до рішень Святовасилівської сільської ради .

 

 

  1. Контроль за цільовим використанням коштів Фонду і звітність про виконання природоохоронних заходів

4.1. Контроль за цільовим використанням коштів Фонду здійснюють в межах своєї компетенції головний розпорядник коштів – Святовасилівська сільська рада  та комісія   сільської  ради  з питань планування,  фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

4.2. Відповідальність за нецільове використання коштів Фонду несуть головний розпорядник  та підприємства, організації, установи – одержувачі цих коштів в особі керівників юридичних осіб.

4.3. Виконавці природоохоронних заходів, які діють відповідно до укладених договорів, зобов’язані надавати головному розпоряднику коштів всю необхідну фінансову та іншу документацію для здійснення контролю за цільовим використання коштів Фонду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОГОДЖЕНО:

Проект рішення Про місцевий фонд охорони навколишнього природного

середовища Святовасилівської сільської ради

 

 

 

Голова постійної комісії  з  питань 

житлово-комунального господарства 

та комунальної   власності, містобудування,

 будівництва, земельних відносин та охорони природи                                 П.О. Сиротюк

 

 

Начальник відділу з правової роботи, НС та мобілізаційної

роботи                                                                                                         О.В Сафонов

 

 

Виконавець:

Начальник відділу з питань земельних відносин                                          Т.М.Драницька

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь