A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Солонянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує

Дата: 10.01.2023 09:18
Кількість переглядів: 20

Солонянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській  області  інформує

 

Профілактика харчових отруєнь під час відключення світла в умовах війни.

 

           В умовах повномасштабної війни та збройної агресії росії в Україні тривають віялові та аварійні відключення  систем енергопостачання.  В таких умовах зростає ризик виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Тож як ніколи стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти, виготовлені страви у таких умовах.

Ось декілька порад:

  •  у холодильнику має бути температура +6°С або нижче, у морозильній камері – не вище - 4 °С;  
  • якщо вже електроенергію відключили, потрібно тримати дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці; коли живлення знову увімкнеться, перевірте температуру  в холодильнику або продуктів. Це можна зробити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.
  • Заздалегідь купіть або приготуйте холодогени (контейнери з водою), пакети з гелем, тощо і завчасно заморозьте їх. За можливості придбайте сухий або блоковий лід. Зберігайте це в морозильній камері для подальшого використання в холодильнику; якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, у холодильну камеру слід покласти лід , щоби мати змогу зберегти температуру, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника.

            Також необхідно заздалегідь підготуватися та зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, м’ясні чи рибні консерви, галети, супи швидкого приготування в пакетах тощо). При цьому віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).     

            Шановні споживачі! Підозрілу їжу ніколи не пробуйте на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, насторожує колір, запах, структура, краще викиньте її. Особливо це стосується харчових продуктів, які швидко псуються: м’ясо, риба, яйця, молочні продукти.

            Бережіть себе і своїх близьких та залишайтеся здоровими!      

Солонянське управління

ГУ Держпродспоживслужби

в Дніпропетровській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь