A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Проєкт положення про бібліотеки філії

Дата: 16.04.2021 09:40
Кількість переглядів: 280

ПРОЄКТ

 

 

 

 

 

Положення про бібліотеки філії

Комунального закладу

«Центральна публічна бібліотека

Святовасилівської сільської ради

 Дніпровського району

 Дніпропетровської області»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021

1. Загальні положення

1.1. Дане Положення розроблене відповідно до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», Статуту комунального закладу «Центральна публічна бібліотека Святовасилівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області» визначає функціонування бібліотек філій: Бібліотека філія 1 с. Березнуватівка; Бібліотека філія 2 с. Промінь; Бібліотека філія 3 с. Наталівка, Бібліотека філія 4 с. Новомар’ївка  як структурних підрозділів Центральної публічної бібліотеки Святовасилівської сільської ради.

1.2. Бібліотеки філії є структурними підрозділами і підпорядковані Центральній публічній бібліотеці Святовасилівської сільської ради, відділу освіти, культури, молоді та спорту Святовасилівської сільської ради.

1.3. Бібліотеки філії мають 4 штатні одиниці працівників. Бібліотечний фонд, майно, обладнання знаходиться на балансі відділу освіти, культури, молоді та спорту Святовасилівської сільської ради.

1.4. Бібліотеки філії фінансуються з місцевого бюджету в межах асигнувань, передбачених на утримання. Додаткове фінансування може здійснюватися за рахунок коштів, одержаних бібліотекою від надання платних послуг, пожертвувань та інших джерел, не заборонених законодавством.

2. ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ

2.1. Бібліотеки філії забезпечують громадянам, які мешкають в зоні обслуговування, рівні права на бібліотечне обслуговування, незалежно від їх статі, віку, національності, освіти, соціального походження, політичних і релігійних переконань, місця проживання. Бібліотека здійснює свою діяльність, виходячи з особистих, соціальних та інших потреб жителів регіону в інформації, спілкуванні, забезпеченні громадянських прав.

2.2.Користувачі бібліотек філій Центральної публічної бібліотеки Святовасилівської сільської ради  мають право на користування єдиним бібліотечним фондом Центральної публічної бібліотеки Святовасилівської сільської ради.

2.3. Бібліотеки філії аналізують, узагальнюють і поширюють свій досвід роботи по обслуговуванню населення. Впроваджують у практику кращий вітчизняний і світовий досвід.

3. ФОРМУВАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ БІБЛІОТЕЧНОГО ФОНДУ

3.1. Фонд Бібліотек філій як частина єдиного бібліотечного фонду Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради має універсальний профіль, формується на різних носіях інформації з урахуванням інформаційних потреб і особливостей населення зони обслуговування.

3.2 Комплектування, облік і обробку бібліотечного фонду Бібліотек філій, як частини єдиного бібліотечного фонду Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради.

3.3 Бібліотеки філії регулярно інформують користувачів про нові надходження, ведуть каталоги на свій фонд, створюють довідково-пошуковий апарат.

3.4. Вилучення видань, що вибувають з бібліотечного фонду Бібліотек філій (складання актів, виключення з облікових документів та довідково-бібліографічного апарату) здійснює відповідна бібліотека філія та Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради за поданням актів Бібліотек філій. Зняття з балансового обліку здійснюється відділом освіти, культури, молоді та спорту Святовасилівської сільської ради.

4. Завідувачі бібліотек філій Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради.

4.1. Завідувачі Бібліотеки філія 1 с. Березнуватівка; Бібліотеки філія 2 с. Промінь; Бібліотеки філія 3 с. Наталівка, Бібліотеки філія 4 с. Новомар’ївка  підпорядковані директору Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради. Призначаються і звільняються з посади директором Центральної публічної бібліотеки Святовасилівської сільської ради.

4.2. Завідувачі Бібліотек філій виступають від імені бібліотеки філії на правах особистої відповідальності, представляють її в організаціях і установах.

4.3. Завідувачі Бібліотек філій забезпечують підготовку і вчасне подання до Центральної публічної бібліотеки Святовасиліівської сільської ради належної планово-звітної документації.

 

 

 

Сільський голова                                 Ніна ГАЛАН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь