A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

У 2021-му більше тисячі АТОвців Дніпропетровщини зможуть відпочити у санаторіях!!!

Дата: 24.03.2021 09:06
Кількість переглядів: 216

Понад 13 млн грн – на путівки для АТОвців. Стільки виділила держава на оздоровлення бійців з Дніпропетровщини. Обрати санаторій вони можуть самі, повідомили у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

 «Оздоровчий курс триває від 18 до 21 дня. Для захисників – найкращі санаторії Дніпропетровщини. А ще курорти Причорномор’я, Приазов’я та Західної України, – розповіли у департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА. – Там для відпочивальників – мінеральні води та грязьові ванни, лікувальна фізкультура та фізпроцедури, комплексне дієтичне харчування».

Фото без опису

Санаторно-курортне лікування
 

Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» п. З ст. 12, п.З; ст 13, п.З; ст.15

Постанова КМУ від 31 березня 2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях санаторно-курортним лікуванням»


Хто має право?

Забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування:

• учасники бойових дій – не частіше ніж один раз на рік строком на 18-21 день;

• постраждалі учасники Революції Гідності – не частіше ніж один раз на рік строком на 18-21 день;

• учасники війни - не частіше ніж один раз на два роки строком на 18-21 день;

• особи з інвалідністю внаслідок війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;

• особи з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) з них: І та II групи - до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.*

*Крім осіб які мають право на забезпечення санаторно-курортними путівками відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 446 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1346).Закону.

Як обрати санаторій?

Санаторій обирається самостійно відповідно до медичних показників. Законодавством передбачено можливість учасника АТО/ООС самостійно обрати санаторій для оздоровлення. Потрібно вибрати бажаний санаторій та повідомити управління соцзахисту про нього. Управління соцзахисту перевіряє заклад на відповідність встановленим вимогам. Між органом соцзахисту, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.

Оплата путівки проводиться лише після проходження курсу лікування.

Що потрібно зробити для цього?

Стати на облік для санаторно-курортного лікування до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації (для ВПО – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи) подавши заяву про забезпечення санаторно-курортним лікуванням з наступним пакетом документів:

  • заява відповідно до затвердженої форми ( .doc , 58.37 Кб )
  • медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о,
  • копію відповідного посвідчення,
  • учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни також надають копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Документи подаються особисто або через уповноважену особу. Під час подання копій документів особи надають їх оригінали для огляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь