A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Виділення земельного паю

Дата: 18.02.2021 10:02
Кількість переглядів: 272

Фото без описуОсобливості виділення земельних часток (паїв)

 

Землі, що належали колективним сільськогосподарським підприємствам, сільськогосподарським кооперативам, сільськогосподарським акціонерним товариствам на праві колективної власності, можуть виділятися власникам земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості). Порядок звернення громадянина за отриманням дозволу на відведення земельної частки (паю) та необхідний перелік документів, які є підставою для отримання такого дозволу, регламентований законодавством.

Правом на земельну частку (пай) наділені колишні члени колективних сільськогосподарських підприємств, сільськогосподарських кооперативів, сільськогосподарських акціонерних товариств, у тому числі створених на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств, а також пенсіонери з їх числа, які отримали сертифікати на право на земельну частку (пай) у встановленому законодавством порядку, а також їх спадкоємці. При цьому, сертифікат на право на земельну частку (пай), виданий районною (міською) державною адміністрацією є основним документом, що посвідчує право на земельну частку (пай). Також такими документами є свідоцтво про право на спадщину або рішення суду про визнання права на земельну частку (пай).
#x200eВиділення земельних ділянок здійснюється на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради чи районної
державної адміністрації, в залежності від місця розташування паю. Для цього необхідно подати заяву про виділення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості). Земельна частка (пай) виділяється, як правило, однією земельною ділянкою, але за бажанням власника земельної частки (паю) йому можуть бути виділені дві земельні ділянки з різним складом сільськогосподарських угідь.
Якщо таку заяву спільно подає подружжя, їм виділяється одна земельна ділянка у спільну власність.

Рішення щодо виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) у межах населених пунктів приймають сільські, селищні, міські ради, а районні державні адміністрації - за межами населених пунктів. Отримати більш детальну консультацію з цих питань можна у фахівців першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52. Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0800213103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь