A A A K K K
для людей із порушенням зору
Святовасилівська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

У  Святовасиліські  сільській раді освятили  Хрест

Дата: 22.03.2017 12:01
Кількість переглядів: 913

Фото без опису

           У  Святовасиліські  сільській раді освятили  Хрест


          Нещодавно мешканці с. Орлове Святовасилівської сільської ради вийшли на окраїну села, де відбулося освячення знаменного Хреста – Фігури.
          Цього святкового дня прихожани  Святотроїцької церкви  не приховували радості з приводу історичної події – освячення в сусідньому  селі  величного Хреста,   який  встановлено при  в`їзді  та  виїзді  с.Орлове  та  при  в`їзді  на  вулицю  Вишнева. Люди прикрасили, як вони кажуть, Фігуру квітами та рушником. Освящення крестів пройшло за усіма церковними канонами , священнослужителі  Святовасилівської та  Кам`янського населенних пунктів провели молитовну службу. На освященні були присутні і представники сільської ради.
- Є така блага традиція встановлювати Хрести на в’їзді та виїзді кожного населеного пункту та на кожному повороті вулиці чи роздоріжжі. Такі Хрести ще називають Хрестопоклонні. По – перше, Хрест – це символ перемоги над гріхом і смертю і водночас – символ перемоги над злом і захист від лихого. Хрест при дорозі нагадуватиме мандрівнику чи подорожуючому, що потрібно подякувати Господу Богу за його милість і заступництво в дорозі чи гостинність в тому чи іншому населеному пункті. По-друге, встановлення Хреста – це нагадування про те, що тут живуть християни, – про що  нагадав нам  настоятель місцевого храму отець Сергій і разом з цим привітав всіх присутній з такою подією, яка  співпала  з  початком  Хрестопоклонного  тижня.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь